Зајић ослобођен оптужби, годину дана био у притвору

Врховни суд Косова потврдио је ослобађајућу пресуду Милораду Зајићу из Клине, саопштио је његов адвокат Дејан Васић. Зајић је више од годину дана провео у кућном притвору.

"Врховни суд је нашао битне повреде у образложењима одлука нижестепених судова, али је правилно закључио да ти недостаци не утичу на саму одлуку", рекао је Дејан Васић.

Зајића је оптужница теретила да је одговоран за смрт троје људи, а од почетка процеса је говорио да је све инструментализовано од стране Албанца који му је узурпирао имовину.

"Срећан сам што је Милорад сада у потпуности ослобођен одговорности, уз жаљење што је у доказивању правде и истине сам самцит провео годину дана затворен у кући", навео је његов бранилац адвокат Васић.

Зајић је ухапшен 19. марта 2018. године, када је отишао да полицији пријави да му је опљачкана кућа.

Он је први Србин коме је суђено за кривично дело ратног злочина против цивилног становништва пред локалним већем, након престанка са радом правосудне мисије Еулекса.

Специјално тужилаштво га је оптужило да је током рата на Косову одговоран за смрт троје старих и немоћних цивила у селу Душевић, код Клине.

У кућном притвору Зајић је био годину дана. Ослобођен је најпре пресудом Основног суда у Пећи коју је потврдио и Апелациони суд у Приштини.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара