Дечак из Новог Сада псу закуцао ексер у главу

Удружење за заштиту животиња Спанс саопштило је да су пронашли пса коме је ексер закуцан у главу, а о томе је обавештена и полиција. Како сазнаје новосадски портал 021.рс, ово је дело 12-годишњег дечака.

Портал 021 сазнаје да је полиција убрзо идентификовала дванаестогодишњег дечака из Новог Сада, са којим је обављен разговор у присуству старатеља, али је он пуштен јер је кривично неодговоран пошто је малолетан.

Према незваничним сазнањима, дечак је пса ударио летвом на којој је био закуцан ексер.

Раније су из удружења навели да су у среду око 20 часова на Сателиту грађани приметили пса са забоденим ексером у лобању.

"Након прегледа ветеринара и снимања рендгеном установљено је да је ексер дужине пет центиметара прошао кроз лобању и мозак целом својом дужином и да је ово могло бити искључиво дело човека који је да би ово учинио морао користити алат", саопштио је Спанс.

Убрзо су установили и да је пас чипован, да има десет година, да има власнике и да се зове Каја.

"Ово злостављање и покушај убиства је одмах пријављено полицији и инспекторка новосадске полиције је врло брзо дошла у амбуланту и узела изјаве од ветеринарке и Спансових волонтера. Друга патрола је пронашла власницу и из разговора са њом су сазнали да је она вољен пас, да се зове Каја, да су је као штене донели из Београда и да им је тог дана око 16 сати ишетала кроз капију када су кретали у продавницу и да су се надали да ће се брзо вратити кући, јер се и раније дешавало да сама изађе", саопштио је Спанс.

Из овог удружења наводе и да је ово пети пас који је жртва злостављања и убиства паса у Новом Саду у кратком временском раздобљу.

Они су подсетилии на то да су три пса на новосадским улицама пронађена са ишчупаним ноктима и да починилац није пронађен.

Недавно је и породица на Лиману остала без пса коју је НН лице бацило са крова зграде у којој станују и тада починилац није пронађен, подсећа Удружење.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво