Ветерани ОВК бесни због Гашијевих оптужби

На оптужбе Куртијрвог саветника Шкељзена Гашија да су припадници ОВК починили злочин, реаговали су ветерани ОВК и странке настале из те организације, називајући га "српским адвокатом".

Први саветник одлазећег косовског премијера, Шкељзен Гаши изјавио је да се сумња да су припадници ОВК починили злочине над српским цивилима. 

Председавајући Организације ратних ветерана ОВК Хисни Гуцати каже да осуђује увредљив и омаловажавајући језик Шкељзена Гашија и позива косовске правосудне власти да им Гаши изнесе чињенице или доказе за сталне оптужбе Ослободилачке војске да је починила ратне злочине и да покрену истрагу против њега.

"Шкељзен Гаши, са својим изјавама све више служи Србији и игра улогу српског адвоката, уместо да ради за добро косовских Албанаца. Људи попут њега имају место у Београду, а не на Косову", рекао је Гуцати.

Демократска партија Косова настала из политичког крила ОВК сматра скандалозном изјаву Гашија и истиче да "његови ставови откривају срамотан антиалбански и антинационални менталитет Аљбина Куртија и њиховог покрета Самоопредељење, да је свако ко се борио за слободу и носио грб ОВК на руци, убица, злочинац и требао би бити кажњен".

"И не само то, премијеров саветник је прославио лик Дика Мартија и његов извештај против ОВК за наводно убиство цивила, човека који је био против независности Косова и саставио је свој извештај са упутствима непријатељских држава Косова у Савету Европе, а данас је доказано да отпуштени премијер Курти и сви његови људи и саветници мисле као Дик Марти и Србија - да су Албанци починили злочине, да се ОВК није борила за слободу и да се Косово мора вратити под Србију", закључује ДПК.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи