Обијено 10 повратничких кућа код Призрена

Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић изјавио је да је у селу Новаке код Призрена обијено 10 повратничких кућа од 67 колико их укупно има у том селу, саопштено је из његовог кабинета. Канцеларија за Косово и Метохију захтева од полиције у нашој јужној покрајини да одговорно и професионално ради свој посао и расветли случај масовне пљачке српских кућа у селу Новаке код Призрена.

Мештани Новака су јуче приметили да су куће обијене, а јутрос око два сата група од неколико провалника је поновила кривично село што је, каже Јевтић, узнемирило мештане, а за сада се не зна колико је материјална штета причињена.

Јевтић преноси речи представника села Новаке, Спасе Андријевића, који каже да се поред материјалне штете, таквим чином угрожава њиховов даљи опстанак у селу, а свима онима који намеравају да се врате својим кућама се шаље јасна порука да овде нису добродошли.

Он каже да се крађе готово свакодневно дешавају од 2012.године и додаје да надлежни органи нису расветлили ниједан случај.

"У тешким временима кроз које пролазимо услед пандемије корона вируса, један други вирус звани криминал над повратницима и даље несметано егзистира и шири се ?осовом. ?рајње је време да га у потпуности искоренимо и тако јасно покажемо да сви имамо једнаке шансе и услове за живот и рад на ?осову", рекао је Јевтић.

У селу Новаке код Призрена тренутно живи 15 Срба.

Канцеларија очекује да полиција пронађе провалнике

 

Канцеларија за Косово и Метохију захтева од полиције у нашој јужној покрајини да одговорно и професионално ради свој посао и расветли случај масовне пљачке српских кућа у селу Новаке код Призрена.

Очекујемо да полиција пронађе провалнике и да коначно успостави стално и етнички пропорционално присуство у селу Новаке и другим српским срединама у Метохији где се напади на српску имовину учестало догађају.

Чињеница да се пљачке ових размера дешавају у атмосфери опште угрожености због епидемије коронавируса изазива додатну забринутост, и зато апелујемо на све грађане на Косову и Метохију, без обзира на националност, да у овим тешким данима буду једни другима на помоћи и услузи, и да не дозволе да се срамотни догађаји попут овог понове.

 

 

 

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво