Трагедија на Новом Београду – шесторо мртвих у пожару у стамбеној згради

Шест особа је страдало, а шесторо повређено у пожару који је избио у стамбеној згради на Новом Београду. Изгорело седам станова.

Пожар је избио на седмом спрату, а потом се проширио на осми спрат зграде у Булевару Милутина Миланковића. Ватрогасци су примили позив јутрос око 4.10. 

На терен је изашло 11 ватрогасних возила са 30 ватрогасаца. 

Командант Ватрогасно-спасилачке бригаде Београд Милош Мајсторовић рекао је за Први програм Радио Београда да је изгорело седам станова, а да је шесторо смртно страдало.

Екипе Ватрогасно-спасилачке бригаде Београд стигле су за 6-7 минута, и затекле разбукталу фазу у четири стана који деле ходник са тенденцијом ширења на више етаже.

"Одмах смо приступили гашењу, а због велике јаре, јако је тешко било доћи до станова, али прво смо савладали пожар у ходнику, и тек након локализације станова на вишој етажи, пошли смо на више где смо и нашли одређени број лица која су смртно страдала", рекао је Мајсторовић.

Поручио је да се мора више повести рачуна о ситуацијама које могу да изазову пожар.

"Сви наши апели иду да је то нешто што може нанети велике материјалне штете, али нажалост, овога пута смо имали и шест људских жртава", рекао је Мајсторовић.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да је један ватрогасац задобио опекотине док је старију жену износио из стана захваћеног пожаром. 

"Не сећам се када се последњи пут догодио пожар са оволико мртвих - страшно. Све је, наводно, почело из једног стана у којем живи старији човек и сада, када смо углавном у становима, требало би да водимо рачуна о електричним уређајима, да их не остављамо укључене и да будемо опрезнији. Ово је ужасна трагедија", рекао је Весић.

Додао је да још није направљен биланс комплетне штете и нагласио да ће, када то буде утврђено, Град и Општина пронаћи начин да помогну људима који су погођени овом трагедијом.  

Истрага је у току.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво