Нарушено здравствено стање притвореног Златана Крстића

Здравствено стање Златана Крстића, притвореног у затвору у Гњилану изузетно је нарушено због рана које су му се појавиле као последица шећерне болести, изјавио је његов адвокат Дејан Васић.

Крстићев адвокат је Посебном одељењу Основног суда у Приштини поднео ванредни захтев за преиспитивање законитости притвора због здравствених разлога.

Крстић је априла прошле године притворен под сумњом да је извршио кривично дело ратног злочина против цивилног становништа, у вези са догађајима у Неродимљу код Урошевца, марта 1999. године.

"Одбрана никада није у поступку манипулисала Крстићевим здравственим стањем и поред тога што је непосредно пре привођења био подвргнут бројним оперативним захватима. Међутим,  његово здравствено стање је сада алармантно погоршано. На телу су му се отвориле живе ране које не зарастају због његове хроничне шећерне болести, па сматрам да је њему ипак потребна стручна помоћ лекара који су га и пре лечили и најбоље познају природу његових обољења", пренео је Васић.

Додао је да се у име породице Крстић и Златаново обратио свим релевантним званичницима за помоћ у његовом ослобађању и дозволу одбране са слободе.

"Златан би се сигурно одазвао сваком позиву суда и активно учествовао у потврђивању своје невиности", тврди Васић.

Пренео је мишљење доктора Љубише Крстића из Крагујевца који каже да је Златану трајно нарушено здравствено стање.

"Реална процена је да је ризик од још већих компликација од заразе коронавирусом повећан за пет до седам пута", упозорио је доктор Крстић.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи