Угинуло осам паса на Калемегдану, власници кажу да су отровани

Најмање осам паса је угинуло јуче и данас на Калемегдану. Власници кажу да су сви пси добили нападе у року од пола сата и да сумњају да је неко бацио отров. Дежурне екипе "Ветерине Београд" помажу полицији да се утврди узрок тровања, навео је заменик градоначелника Горан Весић.

Власници паса кажу да није први пут да се тако нешто догодило и да брину. Наводе да додатан проблем представља и близина игралишта за децу.

Тело једног пса је послато на аутопсију и чекају се резултати, након чега би требало да буде познато више детаља.

Огласио се и заменик градоначелника Горан Весић, како је наведео у саопштењу, "поводом узнемирујућих и застрашујућих вести о убиству паса на Калемегдану које су се појавиле у појединим медијима и на друштвеним мрежама".

Обавестио је јавност да су дежурне екипе ЈКП "Ветерина Београд", на челу са директором Будимиром Грубићем, на терену већ неколико сати и да помажу полицији да се утврди узрок тровања.

"У том крају има доста сигурносних камера, па се надам да ће они који су убили ове псе бити пронађени. Директор 'Ветерине Београд' Будимир Грубић обратиће се веома брзо јавности и изнети шта је до сада 'Ветерина' утврдила. Јавност треба да буде упозната са свим детаљима овог гнусног чина. Убити или повредити животињу је исто што и убити човека. Зато онај или они који су ово убиство паса починили морају да одговарају", поручио је Весић на свом Фејсбук налогу.  

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво