За убиство у Калуђерици 13 година затвора

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на 13 година затвора М. Ђ. (31) из Калуђерице, јер је пре две године након свађе у саобраћају хицима из пиштоља убио М. М. (39) из истог насеља.

Овом одлуком, која је објављена на сајту Апелационог суда, М. Ђ. је смањена казна за годину дана, пошто је првостепеном пресудом био осуђен на 14 година затвора.

У пресуди се наводи да је М. Ђ. осуђен јер је 11. фебруара 2018. године у стању смањене урачунљивости "до степена битног, али не и битно" убио М. М.

Дошао је аутомобилом испред његове куће, изашао из возила и из пиштоља, који је законито носио, испалио М. М. два пројектила у пределу груди.

У обраложењу одлуке о казни, Апелациони суд наводи да је првостепени суд правилно ценио олакшавајуће околности за М. Ђ., али да је отежавајућим дао превелики значај па му је смањио казну за годину дана.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 28. феб 2020, 19:25) - anonymous [нерегистровани]

Zivot

dok god budemo imali ovakav zakon bit ce problema.uvest jedinstvenu kaznu dozivotna robija i tesko bi se ko usudio na ubistvo.dozivotna robija bi smanjila ubistva i kriminal.