Ослобођен оптужби за претње Вучићу

Жарко Ђорђевић из Ниша правоснажно је ослобођен оптужби да је претњама на "Фејсбуку" угрозио сигурност председника, у то време Владе Србије, Александра Вучића.

Овом одлуком Апелационог суда у Београду која је данас објављена на сајту тог суда, потврђена је првостепена пресуда београдског Вишег суда којом је Ђорђевић ослобођен оптужби јер је суд закључио да оптужени није извршио кривично дело.

Међутим, Апелациони суд, иако је Ђорђевића правоснажно ослободио оптужби, у образложењу наводи да је то учинио јер – нема доказа да је извршио кривично дело за које се терети а не зато што дело за које је оптужен није кривично дело.

Ђорђевић, за којег медији пишу да је бивши напредњак, био је оптужен да је 24. јуна 2016. године у Нишу угрозио сигурност председника Владе, тако што је на свом профилу на друштвеној мрежи "Фејсбук" објавио пост под насловом "Смрт издајнику Вучићу и петоколонашима!!!".

Након тога је степен и будност припадника обезбеђења који су ангажовани на непосредној физичкој заштити и обезбеђењу председника Владе, подигнути на највиши ниво, наведено у предлогу оптужбе, али за који је суд утврдио да није доказана.

број коментара 0 Пошаљи коментар