Ухапшен државни секретар Министарства грађевинарства

У вези са злоупотребама у привредном друштву "Инфраструктура железнице" ухапшено је пет особа међу којима је и М. П., државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Постоје основи сумње да су они извршили кривична дела злоупотреба службеног положаја и злоупотреба у вези са јавном набавком у периоду од августа 2018. до маја 2019. године, саопштено је из Тужилаштва за организовани криминал.

Постоје основи сумње да су запослени у привредном друштву "Инфраструктуре железнице" М. Ј., Б. А. и П. Ћ., у поступцима јавне набавке супротно Закону о јавним набавкама, кршећи и друге прописе, злоупотребили своја овлашћења и службене положаје, у чему им је помогао М. П., како би фаворизовали привредно друштво чији је директор З. С., у добијању послова извођења радова на железници.

Ради фингирања постојања конкуренције и привида легалности, осумњичени М. М., директор другог привредног друштва, давао је тзв. "услужне понуде" којима је обезбеђивана извесност добијања посла за привредно друштво директора осумњиченог З. С.

У току су претреси на више локација у Београду и Новом Саду.

У наредних 48 сати, они ће бити приведени и саслушани у Тужилаштву за организовани криминал, наводи се у саопштењу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво