Бубало опет ослобођен оптужби у случају Луке Београд

Некадашњи министар привреде Предраг Бубало и остали оптужени ослобођени су пред Специјалним судом у Београду оптужби за злоупотребу службеног положаја у случају приватизације Луке Београд.

Предраг Бубало се оптужницом теретио за злоупотребу службеног положаја при продаји пакета акција у Луци Београд предузећу "Worldfin" чији је крајњи власник био Милан Беко.

Суђење Бубалу почело је 2014. године. Он је и у прошлом првостепеном поступку ослобођен али је Апелациони суд предмет вратио на поновно одлучивање.

Апелациони суд је укинуо прву ослобађајућу пресуду, јер је, како је тада саопштио, усвојио жалбу тужиоца за организовани криминал и навео да му је "нејасан и неприхватљив" закључак првостепеног суда да нема кривичне одговорности одговорних лица Агенције за приватизацију и Акцијског фонда у случају "Луке Београд", па да то значи да нема ни одговорности Предрага Бубала.

Том приликом је указао и на низ пропуста првостепеног суда који се морају отклонити на поновљеном суђењу.

Поред окривљених и њихових адвоката, данашњем изрицању пресуде присуствовао је и Милан Беко.

У овом поступку, поред Бубала, због  злоупотребе службеног положаја одговарају извршни директори Агенције за приватизацију Миодраг Ђорђевић и Горан Мрда, директор Центра за тржиште капитала Алексеј Мисаиловић, директор Акцијског фонда Александар Грачанац и директор Сектора за анализу, припрему и организацију продаје у Акцијском фонду Јасмина Драгутиновић.

Такође, поново се судило и бившем директору Привредног друштва "Лука Београд" Мирославу Дробцу и бившем финансијском директору тог привредног друштва Душану Косовцу.

Прво суђење Бубалу и осталима почело је у јулу 2014. године, када је бивши министар детаљно излагао своју одбрану и негирао оптужбе за злоупотребу службеног положаја, а поновљено у септембру 2019. године.

Лука Београд је један од предмета на такозваном списку 24 спорне приватизације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се