Браунд: Могу бити осуђени и чланови актуелне косовске владе

Члан немачке делегације која је боравила у посети Специјалном суду за злочине бивше ОВК у Хагу, Јирген Браунд, изјавио је да пред тим судом могу бити осуђени и чланови актуелне косовске владе, али није прецизирао на кога мисли, преноси "Љајми".

"Важно је рећи да Суд жели да спроведе правду према починиоцима ратних злочина док су били у ОВК. У будућности, чланови актуелне владе на Косову такође могу бити осуђени", рекао је Јирген Браунд.

Немачки званичници који су у среду посетили Специјална већа суда у Хагу припадају немачкој Комисији за људска права и хуманитарну помоћ, преноси Косово онлајн.

У хашком суду примила их је председница суда Екатерина Трендафилова која је рекла да је захвална на помоћи Немачке тој институцији. Навела је да ће Специјални суд бити независан, да ће спроводити поштена, непристрасна и безбедна суђења.

Истовремено, оптужнице се потврђују и њихов број се повећава, подсећа Љајми.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се