ГИ СДП тражи имена налогодавца и убице Оливера Ивановића

Грађанска иницијатива СДП у Косовској Митровици саопштила је да у подигнутој оптужници за умешаност у убиство њеног лидера Оливера Ивановића нема имена и презимена налогодавца и убице, истичући да у Иницијативи већ 22 месеца постављају то питање.

"Свих ових месеци слушамо разна препуцавања, лажне спекулације и дезинформације, доживљавамо вођење једног психолошког рата и притисака без конкретних доказа и сазнања", додају из ГИ СДП.

Грађанску иницијативу СДП интересују конкретни докази и тражиће да се адвокатима оптужене Силване Арсовић коначно доставе списи предмета и јасни докази уколико постоје, а који јој се стављају на терет.

"Подиже се оптужница против секретарице Оливера Ивановића којој се ставља на терет сарадња са осумњиченим лицима који су координисали у убиству Оливера Ивановића, које осумњичена Силвана Арсовић не познаје нити је икада имала контакт са тим лицима. Такође јој се ставља на терет да је била свесна (како су пренели поједини медији и портали) да су камере биле насилно заустављене да не би снимиле извршено дело – убиство", наводи се у саопштењу.

У Приштини је подигнута оптужница против шест особа у случају убиства Оливера Ивановића, 16. јануара 2018. године.

Оптужница је подигнута за више кривичних дела, као што су "учешће или организовање криминалне групе", затим "злоупотреба службеног положаја", "помоћ у извршењу кривичног дела тешког убиства", "откривање службене тајне" и "манипулација доказима".

број коментара 0 Пошаљи коментар