Заплењено 77 килограма хероина, ухапшена криминална група

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да су припадници полиције запленили 77 килограма чистог хероина и ухапсили трочлану организовану криминалну групу.

"Припадници Управе криминалистичке полиције настављају са сјајним резултатима и бескомпромисном борбом против трговине наркотицима. Потврда тога је и данашња акција у којој су припадници полиције запленили чак 77 килограма најчистијег хероина и ухапсили трочлану организовану криминалну групу, која се сумњичи да је дистрибуирала хероин широм наше земље", рекао је Стефановић, саопштава МУП.

Вредност заплењених наркотика процењује се на више од 5.000.000 евра, а полиција је током ове акције одузела и више скупоцених аутомобила.

"Морам да напоменем да људи из полиције из године у годину бележе све боље резултате у заплени наркотика, а само ове године одузели су више од шест тона, уз рекордне количине заплењеног хероина", истакао је министар.

Он је захвалио свим припадницима полиције који су одлучно стали у заштиту грађана Србије од ове велике пошасти, која постоји у читавом свету, а пре свега људима из Управе криминалистичке полиције који предњаче у овој борби.

"Никада нећемо стати у бескомпромисној борби против свих трговаца наркотика", поручио је Стефановић.

МУП је саопштио да су ухапшени чланови организоване криминалне групе и да је уз 77 килограма хероина заплењено и пола килограма кокаина.

"Ухапшени су вођа криминалне групе М. Н. (1982) и чланови С. Н. (1982) и В. Ц. (1966), због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога", наводи се у саопштењу. 

Сумња се, како се истиче у саопштењу, да је група у претходном периоду дрогу набављала из Турске, а потом је дистрибуирала широм Србије. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво