Кадри Весељи у децембру пред Специјалним судом

Председник косовског парламента и лидер Демократске партије Косова Кадри Весељи добио је позив да се почетком децембра појави пред Специјалним судом за злочине Ослободилачке војске Косова у Хагу.

Некадашњи шеф обавештајне службе ОВК, Карди Весељи, следећи је у дугом низу бивших команданата ОВК које испитује Специјални суд за злочине ОВК.

Весељи ће се пред судом појавити 4. децембра.

"Цео живот сам посвећен добру Косова и то сам у потпуности радио на добровољној основи и са највећом посвећеношћу... Поносан сам што сам био један од бораца за слободу", рекао је Весељи.

Специјални суд за злочине које су током рата починили припадници ОВК формиран је после извештаја известиоца Савета Европе Дика Мартија, у којем се наводе везе највиших званичника ОВК са ратним злочинима и организованим криминалом.

Тај суд је до сада испитао више од 100 припадника ОВК, укључујући и десетак најважнијих команданата те формације.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 07. нов 2019, 19:15) - anonymous [нерегистровани]

Ratni zlocinci moraju odgovarati...

Ako ratni zlocinci OVK ne budu odgovarali pred ovim NATO-sudom,odgovarace pred drugim sudom jer zlocini ne zastarjevaju,a nevine zrtve traze presude i kazne.Sramotno je to sto zapadni mocnici drze te ratne zlocince na celu vlasti srpske AP KiM i sto su se spustili na njihov nivo pa ih docekuju po Washingtonu,Londonu i Berlinu sa svim drzavnim pocastima.
Ali,neka,istina je nekada spora,ali je dostizna.

(четвртак, 07. нов 2019, 17:54) - Огњен [нерегистровани]

Не бих ...

Не бих се ја превише поуздао у озбиљност и часне намере тог суда.