Потврђено – отмичару деде Јелене Ђоковић 10 година робије

Апелациони суд у Београду потврдио је првостепену одлуку којом је Бранислав Матић осуђен на 10 година затвора због отмице Милосава Радисављевића из Љига, деде Јелене Ђоковић, супруге српског тенисера Новака Ђоковића, наводи се на сајту тог суда.

Апелациони суд је потврдио да није било олакшавајућих околности за Бранислава Матића, док је од отежавајућих ценио побуде окривљеног из којих је учинио кривично дело ради стицања имовинске користи у износу од тражених 2.000.000 евра од унуке оштећеног, Јелене Ђоковић.

Суд је узео у обзир и погоршање задравственог стања оштећеног, те ранију осуђиваност окривљеног за кривична дела из групе кривичних дела чији је мотив био прибављање противправне имовинске користи.

"Имајући у виду напред наведено, степен кривице и тежину кривичног дела, правилно је првостепени суд овог окривљеног осудио на казну затвора у трајању од десет година налазећи да ће се оваквом врстом и висином казне довољно утицати на окривљеног да убудуће не врши оваква или слична кривична дела, чиме ће се постићи општа сврха изрицања кривичних санкција", наводи се у одлуци суда.

Апелациони суд наводи и да није било довољно доказа на основу којих би се могло утврдити да је у отмици учествовао и Д. Ј.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 12. окт 2019, 09:02) - RedShield [нерегистровани]

@Otmicari

Подржавам. Поготово овај део са затвором као "привредним друштвом" :) То би било корисно и за саме "пацијенте" и за друштво. Сигурно би порастао проценат оних који би се вратили правим животним вредностима, а из затвора би излазили и физички и ментално здравији.

(петак, 11. окт 2019, 18:45) - anonymous [нерегистровани]

otmicari

kada bi dozvolili svakome kome na pamet padne tako nesto, niko ne bi smeo da ode bilo gde bez bez obezbedjenja. mnogo tome doprinosi velicanje kriminalaca od arkana, giske, kristijana, kneleta.... mediji su od njih stvorili junake i urbane legende, cak su bili u drzavnom aparatu .zasto bi neki potencijalni kriminalac radio za 300 evra kada vidi lagodan zivot bez truda. treba povecat kazne sa prinudnim fizickim radom za takve osobe a zatvore pretvorit u profitabilne firme. znaci lance na noge pa na posao, da osete sta znaci rad. toliko ima posla da bi srbija bila mnogo lepsa.