Спречено кријумчарење "бромазепама" на Хоргошу

Цариници су у сарадњи са полицијом приликом излазне контроле на граничном прелазу Хоргош, у два случаја, спречили кријумчарење 480 таблета седатива "бромазепам", саопштено је из Управе царина.

"У првом случају је 7. октобра 2019. године приликом контроле аутобуса сомборских регистарских ознака који саобраћа на линији Београд-Франкфурт, заплењено 411 таблета овог психоактивног лека", кажу из Управе царина.

Кутије са лековима су тада откривене у торби једне 49-годишње српске држављанке, која је, како наводе из Управе царина, као и остали путници аутобуса негирала да са собом носи било шта осим личног пртљага.

Из Управе царина саопштавају да је дан касније је и код држављанке Румуније пронађено 69 таблета овог лека чији је прекогранични промет строго контролисан. 

"Путница аутобуса нишких регистарских ознака који саобраћа на релацији Александровац-Салцбург је поред кутија са лековима за личну употребу, чији промет преко границе није споран, у својој торби имала и поменуте таблете 'бромазепама'", наводи се у саопштењу.

Из Управе царина подсећају да се као део личног пртљага могу уносити или износити лекови за личну употребу у количини која је неопходна за уобичајену терапију, а уколико је реч о лековима који садрже психоактивне контролисане супстанце путник је дужан да на захтев царинског службеника покаже доказ о неопходности коришћења такве врсте лекова у сврху терапије.

број коментара 0 Пошаљи коментар