Ухапшени осумњичени за малверзације са возачким испитима

Седам особа ухапшено је због постојања основа сумње да су починиле коруптивна кривична дела у вези са уверењима о положеном возачком испиту за управљање возилима Б и Ц категорије, саопштио је МУП.

Због сумње да су починили кривично дело примање мита ухапшени су И. Д. (1966), А. Д. (1994) и А. С. (1980), одговорна лица две приватне средње школе Саобраћајне школе Трстеник и Средње школе Тутин.

Постоје основи сумње да су они током 2018. и 2019. године, већем броју грађана, уз новчану надокнаду издали лажна уверења о положеном возачком испиту за Б и Ц категорију, на основу наводног завршетка поменутих средњих школа.

Због постојања сумње да су им помагали у извршењу кривичног дела ухапшени су и М. А. (1968), Г. М. (1978), Г. С. (1983) и Д. Н. (1966), тако што су непосредно комуницирали са кандидатима, узимали новац и омогућавали испуњење услова да одговорна лица издају уверења са неистинитим садржајем, саопштио је МУП.

Такође, због кривичног дела злоупотреба службеног положаја, против троје запослених у Саобраћајној школи Трстеник који се сумњиче да су створили услове да се издају уверења, поднете су кривичне пријаве.

Кривична пријава због сумње да су починили кривично дело давање мита, поднета је и против 54 кандидата, за које се сумња да су платили одговорним лицима и оснивачима школа како би добили ова уверења.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Посебном одељењу за борбу против корупције Вишег суда у Краљеву.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво