Рамуш Харадинај данас пред Специјалним судом у Хагу

Рамуш Харадинај стигао је у Хаг, где ће данас бити саслушан у Специјалном суду за злочине које су починили бивши припадници ОВК над српским и неалбанским становништвом. Специјални тужилац требало би да га испита у току дана.

Рамуш Харадинај, који је у петак поднео оставку на место премијера управо због саслушања пред Специјалним судом, данас ће се појавити пред истражитељима.

Наредни потези суда у вези Рамуша Харадинаја нису познати, али ће некадашњи премијер Косова бити саслушан у својству осумњиченог.

Харадинај је на свом Фејсбук профилу написао да је Косово кренуло напред на евроатлантском путу и да је "јаче него икада пре, на линији мира и у свеприсутном пријатељству са Сједињеним Државама".

Поновио је да је "Косово спремно за дијалог са Србијом до постизања правно обавезујућег коначног споразума, укључујући и узајамно признавање у постојећим границама".

Такође, навео је да косовско тржиште за производе из централне Србије може бити ослобођено наметнутих такси само у замену за признање косовске независности.

Харадинај је у петак поднео оставку због позива на саслушање. Тада је рекао да тим чином жели да "одвоји функцију премијера од Рамуша Харадинаја". 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 24. јул 2019, 08:43) - anonymous [нерегистровани]

Počinje

Šarada