Огњен Кузмић у коми, хитно пребачен у Београд

Играч Црвене звезде и кошаркашки репрезентативац Србије Огњен Кузмић тешко је повређен у саобраћајној несрећи на путу Бањалука–Приједор у месту Рамићи. Кузмић је задобио повреде главе и грудног коша у судару два аутомобила, а неколико сати након несреће хитно је хеликоптером транспортован у Београд у вештачкој коми. Из Ургентног центра за РТС кажу да је Кузмић примљен на одељење интензивне неге са тешким повредама и у тешком здравственом стању.

Члан породице Огњена Кузмића рекао је Срни да су се Кузмић и његов пријатељ Богдан Илић враћали са свадбе из Новог Града. Сударила су се два аутомобила марке "порше" и БМВ. Кузмић и Илић су били у "поршеу". Саобраћај на овој деоници био је у прекиду, а нормализован је око 8 часова, преноси РТРС.

Кузмић је након саобраћајне несреће смештен у Клинички центар Републике Српске у Бањалуци. Због озбиљности повреда је у 11.25 часова хеликоптером Хеликоптерског сервиса Републике Српске хитно пребачен за Београд.

"Имао је повреду главе, праћену преломом обе вилице и костију лица. Имао је и повреду грудног коша, праћену нагњечењем плућа и био је у бесвесном стању. Оно што је врло битно је да нема крварења у мозгу и нема прелома костију главе лобање. Пошто је у бесвесном стању, такви пацијенти су увек животно угрожени", изјавио је директор УКЦ Бањалука Владо Ђајић.

Из Ургентног центра за РТС кажу да је Кузмић примљен на одељење интензивне неге са тешким повредама и у тешком здравственом стању. Наводе да се лечење наставља.

Осим Кузмића тешко је повређен и његов пријатељ Богдан Илић који је такође био у "поршеу".

У БМВ-у су били Марко Миjатовић (32) из Приједора и Дражен Јањанин (30) из Приједора и они су задобили лакше повреде.

КК Црвена звезда се јавности обратила саопштењем у којем је истакла да "са жаљењем обавештава српску кошаркашку јавност да је у недељу у јутарњим часовима на магистралном путу Бањалука–Приједор центар нашег клуба и репрезентације Србије Огњен Кузмић доживео тешку саобраћајну несрећу".

Црвена звезда је навела и да ће о даљем току ситуације информисати јавност када буду прикупили комплетне информације водећи рачуна о приватности Огњена Кузмића и деликатности ситуације.

Повређеног Кузмића одмах су посетили представници Црвене звезде, а поруке подршке нашем репрезентативцу послали су многи кошаркашки клубови и појединци.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво