Случај "Технохемија" – преиначена пресуда, сви ослобођени оптужби

Апелациони суд у Београду преиначио је осуђујућу пресуду и правоснажно ослободио од оптужби бившег директора Агенције за приватизацију Миодрага Ђорђевића и још двоје његових сарадника за злоупотребе службеног положаја у вези са продајом "Технохемије" 2005. године.

"Технохемија" је, иначе, један од 24 случаја приватизација које је својевремено као спорне означио Савет за борбу против корупције. 

Овом одлуком Апелационог суда, поред Ђорђевића правоснажно су од оптужби ослобођени чланови Комисије за контролу уговора о продаји из Агенције Александар Вучетић и Љиљана Млађан.

Они су били осуђени на две и по и две године затвора уз меру забране вршења позива, делатности и дужности у року од пет година, али је та одлука правоснажном пресудом поништена.

У образложењу Апелационог суда наводи се да није доказано да су окривљени извршили кривично дело у саизвршилаштву "јер није доказано постојање умишљаја код окривљених који би обухватио њихову свест о битним обележјима кривичног дела које им је оптужним актом стављено на терет".

Они су били оптужени да су злоупотребили службени положај јер су приликом контроле испуњења уговорних обавеза из уговора о продаји који је Агенција за приватизацију закључила са купцем предузећа "Технохемија" – купцу Ристу Гојковићу прибавили имовинску корист од 25.590.000 динара, не вршећи контролу извршења обавезе из уговора о продаји.

број коментара 0 Пошаљи коментар