"Претучен један од организатора протеста у Новом Саду"

Један од организатора протеста "1 од 5 милиона" у Новом Саду, студент Филозофског факултета Дејан Багарић, нападнут је синоћ у Универзитетском кампусу и тешко претучен, саопштили су организатори.

Како је саопштено, Багарића су напали њему непознати људи недалеко од студентског ресторана, оборили га на асфалт и задали му више удараца, непосредно после завршетка протеста "1 од 5милиона" у Новом Саду.

Примљен је у Ургентни центар Клиничког центра "Нови Сад" са бројним подливима и повредама од удараца по глави и телу, где му је указана лекарска помоћ.

Организатори протеста у Новом Саду захтевају од новосадске полиције и тужилаштва да у најкраћем року идентификују, ухапсе и изведу на суд све нападаче на Дејана Багарића.

"Имајући у виду све околности под којим се догодио мучки напад на младића који на свим протестима носи беџ са ликом убијеног премијера Зорана Ђинђића, више него основана је претпоставка да је Багарић нападнут због својих политичких и протестних активности", наведено је у саопштењу.

Вечерашњи напад је, како се истиче у саопштењу, трећи случај у којем су мете напада били млади људи који учествују у организацији протеста у Новом Саду, а дан раније, такође у новосадском Универзитетском кампусу, претучена су двојица студената и активиста организације "Кров над главом".

"Тешко је поверовати у то да је таква серија напада пука случајност и да није реч о покушају владајућег режима да голим насиљем разбије протесте. Због тога позивамо све грађане Новог Сада, да се у уторак 11. јуна окупимо на протесту 'Стоп пребијању студената' испред Правног факултета у Новом Саду од 18 часова и пошаљемо јасну поруку да нас батинаши и насиље више не могу зауставити", закључује се у саопштењу.

број коментара 0 Пошаљи коментар