Нападнут таксиста у Новом Београду

На Новом Београду је око 14.30 сати нападнут такси возач, који је лакше повређен и пребачен у Ургентни центар.

Представник Уговорне привредне такси коморе Србије Бошко Вуковић рекао је Танјугу да је таксисту "Лукс таксија" напала непозната особа која је возила ауто "шкода рапид" након вербалног сукоба.

"Након вербалне полемике су стали на семафору и нападач је изашао из кола и ударио нашег колегу који се тренутно налази у Ургентном центру. Из онога што му је рекао могло се закључити да је та особа изузетно добро упозната са такси проблематиком и проблемом са нелегалним превозницима", каже Вуковић.

Како је навео, таксиста има лакше повреде и ускоро ће бити пуштен из Ургентног центра, а очекују и да полиција ухапши нападача.

Сукоб је, објашњава Вуковић, настао у току вожње у Лењиновом булевару, када је нападач таксисту терао да се склони из једне од трака у жуту и поручио да ће "почистити и побити све таксисте".

"То је чиста провокација и то након данашњег протеста који смо имали испред Секретаријата за инспекцијске полове када смо тражили искључиво примену закона", рекао је Вуковић.

На угао Улице Омладинских бригада и Булевара Зорана Ђинђића пристигли су таксисти из других такси удружења који очекују да се повређени таксиста врати из Ургентног центра и да очевидац да исказ у полицији.

Најавили су и да ће након тога кренути у протестну вожњу до Скупштине града.

Саобраћај се у овом делу Новог Београда одвија отежано.

број коментара 0 Пошаљи коментар