Ухапшене две групе осумњичених за трговину људима и проституцију

Oсам особа ухапшено је у две одвојене акције због сумње да су трговали људима и посредовали у проституцији.

Ухапшени Ј. Н. (1975), Г. Н. (1969), М. Н. (2000), К. Н. (1995) и Б. Д. (1973) терете се а су од средине августа 2018. до средине маја 2019. године, на територији Београда, организовали криминалну групу која се бавила трговином људима и посредовала у проституцији и другим делима, саопштило је Тужилаштво за организовани криминал.

Чланови те организоване криминалне групе, коју је, како се сумња, предводила Ј. Н., терете се да су користећи тешке прилике деветнаестогодишње девојке, довели је у заблуду да им је члан породице и потом је, злоупотребивши њено поверење, врбовали да се бави проституцијом. 

Како се сумња, у ту сврху су организовали превоз, предају и њену сексуалну експлоатацију, притом је држећи под контролом и у страху уз повремену употребу силе и претње, саопштио је МУП.

Такође се сумња да су организатор и припадници криминалне групе прибавили имовинску корист у вишемилионском износу, истиче се у саопштењу Тижолаштва за организовани криминал.

Након саслушања осумњичених, тужилац за организовани криминал донеће одлуку о даљем току кривичног поступка.

У другој акцији ухапшени су З. Н. (1977), М. Р. (1981) и А. С. (1997) због сумње да су трговали људима на штету две особе.

Терете се да су на територији Београда током 2015. године тада малолетну девојку коришћењем њених тешких прилика врбовали да се бави проституцијом, обећавајући јој обезбеђен смештај, храну, као и дроге, наводи се у саопштењу МУП-а.

Потом су је, како се сумња, уз силу и претњу, приморавали на свакодневну проституцију, а на исти начин су током 2018. године врбовали двадесетдеветогодишњу девојку.

Њима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Хапшења су извршили службеници Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала, Одељења за сузбијање трговине људима и кријумчарења људи у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал у Београду и Вишим јавним тужилаштвом у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво