Ухапшени челници општине Пожега

Припадници МУП-а ухапсили су општинско руководство у Пожеги због злоупотребе службеног положаја.

Ухапшени су председник општине Милан Божић (1957), председница скупштине општине Зорица Митровић (1970) и њен супруг Милинко Митровић, као и начелник општинске управе Велимир Максић (1970) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Такође, ухапшен је и Владимир Гавриловић (1970) одговорно лице Агенције за процену некретнина "Горски Ивањица", због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба у вези са јавном набавком и продужено кривично дело фалсификовање исправе.

Сумња се да су Божић, Митровићева и Максић у периоду од 2017. до 2018. године у четири поступка набавки наручиоца Општинске управе Пожега, одобрили плаћање по рачунима издатим од стране извођача посла, иако наведене услуге и радови нису били извршени у тренутку плаћања, а поступци предметних набавки нису спроведени у складу са законом.

На овај начин су предузетничкој радњи "Горски" прибавили корист од 1.360.000 динара, а Општинској управи општине Пожега причинили штету у том износу.

На те и бројне друге неправилности дуже од годину дана указује група грађана Иницијатива за Пожегу.

"Сматрамо да је ово само почетак који ће се завршити једним судским епилогом, који ће послати на заслужене казне све оне који су учествовали у кривичним делима, на која смо ми све ово време указивали", каже Александар Дивовић из Групе грађана Иницијатива за Пожегу. 

Такође, осумњичена Зорица Митровић је приликом извођења молерских радова за општину Пожега, од извођача радова у више наврата након извршеног плаћања затражила и преузела новац у укупном износу од 200.000 динара, чиме је себи прибавила имовинску корист у наведеном износу.

Осумњичени Владимир Гавриловић је у поступку јавне набавке мале вредности наручиоца Општинске управе општине Пожега, супротно закону, договарао са другим понуђачем и предузео противправне радње у намери да посао буде додељен предузетничкој радњи његове супруге.

Како се сумња, он је израдио лажне исправе о пријему пројектно-техничке документације у намери да их употреби као праве.

У овој акцији, приликом претреса стана осумњичене Зорице Митровић пронађени су пиштољ и ловачка пушка који, како се сумња припадају њеном супругу Милинку Митровићу за које нема дозволу.

Њему је, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја одређено задржавање до 48 часова, након чега ће бити приведен надлежном тужилаштву.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Краљеву.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(субота, 11. мај 2019, 17:44) - Паметњаковић [нерегистровани]

Овакви су уништили Србију!

Овакви људи, похлепни не схватају колику штету Србији, и себи самима, наносе. И тако се радило деценијама уназад. То је разлог зашто Србија данас има веома мале шансе да уђе у утакмицу са другим земљама на глобалном тржишту и зашто се нема пара за паметне инвестиције и пројекте и зашто је стандард низак. 

(субота, 11. мај 2019, 15:17) - anonymous [нерегистровани]

Istina

U potpunosti se slažem da je iznos ukradenog novca prilično mali, ali ne zaboravimo da je i opstina prilično mala.Ovde ne treba gledati visinu novca, već delo koje je učinjeno i nameru da se izvrši pronevera.Da su bili u mogućnosti uzeli bi i milion eura.Sa druge strane mislim da postoje i mnogo gora krivična dela zloupotrebe službenog položaja a ti ljudi su još uvek na slobodi .

(субота, 11. мај 2019, 14:55) - anonymous [нерегистровани]

Ovo je predstava za javnost, a......

.....vec sutra se niko nece ovoga - secati!?

(субота, 11. мај 2019, 12:54) - anonymous [нерегистровани]

Sitne ribe

Se hvataju kako bi narod mislio da se nesto radi. A zapravo... sta je milion dinara spram milion evra....... 

(субота, 11. мај 2019, 12:01) - anonymous [нерегистровани]

Samo da pitam

Ko je na vlasti (stranke) mislim ?