Један Србин на слободи, двојици продужен притвор

Драгиша Марковић, један од тројице Срба осумњичених да су умешани у убиство Оливера Ивановића, пуштен је на слободу, рекао је његов адвокат Дејан Васић. Двојици Срба продужен је притвор за два месеца.

Суд је Драгиши Марковићу изрекао меру обавезног редовног јављања полицији.

Дочакали су га породица и пријатељи, а испред Канцеларије за КиМ, која је и ангажовала браниоца Марковићу, помоћник директора Петар Петковић.

Петковић је Марковићу пренео поздраве председника Србије Александра Вучића и директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића и подсето да су они и читав тим Канцеларије свакодневно били у контакту са породицом Марковић, и интересовали се како за његово стање тако и за стање свих чланова породице који су, навео је, претходна три месеца преживели пакао. 

Помоћник директора Канцеларије за КиМ је рекао да никада неће заборавити 23. новембар прошле године када га је у раним јутарњим сатима позвала Марковићева супруга Славица, и у неверици, шоку и сузама рекла да су људи са дугим цевима упали у њихов стан, малтрерали породицу и у непознатом првацу у пиџами одвели њеног супруга. 

Он је истакао да је веома срећан што се Марковић вратио кући, али и подвукао да то што је приштинско пристрасно правосуђе морало да га пусти из притвора, "иако то наравно нису желели", учинило то само из простог разлога што није било никаквих доказа против њега.  

Притвор је продужен припаднику КПС-a Недељку Спасојевићу, као и Марку Рошићу.

Спасојевићев адвокат рекао је Танјугу да ће сигурно уложити жалбу на решење о продужењу притвора, за шта има рок од 24 сата.

Њих двојица остају у Подујеву у притвору који им је одређен 24. новембра 2018. године и у међувремену је био продужен.

Основни суд у Приштини је, према писању тамошњих медија, 24. јануара издао налог за хапшење потпредседника странке косовских Срба Српска листа Милана Радоичића, чије је хапшење било покушано у истој акцији крајем новембра када су ухапшена друга тројица. Радојичић је, у међувремену, испитан у Београду.

Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године испред улаза у седиште своје странке у Косовској Митровици.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 22. феб 2019, 19:01) - anonymous [нерегистровани]

KIM

kadija te tuzi kadija ti sudi,tesko srbima pod tudjim jarmom.