Притвор осумњиченом за претње телевизији Н1 и Јеремићу

Трећи основни суд у Београду одредио је, на захтев тужилаштва, притвор до 30 дана за С. Ч. (70) из Нове Пазове, осумњиченом да је упутио претећа писма запосленима на Телевизији Н1 и председнику Народне странке Вуку Јеремићу.

С. Ч. је претходно на саслушању у тужилаштву признао да је писао и послао спорна писма.

Судија за претходни поступак донео је решење којим је одредио притвор окривљеном због опасности да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, сазнаје Танјуг.

С. Ч. се терети за кривично дело угрожавање сигурности.

Овај 70-годишњак је на саслушању признао да је послао писмо телевизији Н1, као и да је у два наврата крајем прошле године послао писма Јеремићу на адресу странке.

Телевизији Н1 4. фебруара стигло је писмо у којем се прети да ће настрадати новинари те телевизије и њихове породице, а да ће зграда Н1 бити дигнута у ваздух.

С. Ч. је писма писао у својој кући у Новој Пазови, а убацивао у поштанско сандуче код железничке станице.

У току дана полиција је ухапсила и П. Ј. (1972) из Нове Пазове због постојања основа сумње да је путем друштвене мреже Фејсбук упутио претње председнику Покрета слободних грађана Сергеју Трифуновићу и глумцу Браниславу Трифуновићу.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се