Претње Телевизији Н1, осуде из новинарских удружења

Телевизија Н1 саопштила је да је добила претње да ће настрадати њени новинари и чланови њихових породица, а да ће зграда у којој се налази бити дигнута у ваздух. УНС тражи хитну истрагу. Подршка редакцији Н1 из НУНС-а и НДНВ-а.

"Да ли ви имате породице, убијате нашу децу и унуке, а нисте свесни да, ако дође до рушења, ваша зграда ће међу првима отићи у ваздух, а може се десити да останете и без својих најмилијих. И зато вас ми ветерани упозоравамо да се не играте ни са чијом судбином, јер је ваша судбина у нашим рукама", наводи се у писму.

Потписано је са "Београдски ветерани ратова 1999", а поред претњи у њему је била и чланска књижица Савеза ратних ветерана Србије.

Међутим, председник Савеза ратних ветерана Србије Жељко Вукелић тврди да они не стоје иза послатих порука и траже да полиција испита цео случај.

"Ја немам благе везе о било чему, а ви, ако имате, то проследите некоме ко може да погледа, да није неко подметнуо. Могу само да кажем да највише гледам Н1, јер је најобјективнија усред свега овог необјективног на медијском простору", рекао је Вукелић за Н1.

Удружење новинара Србије осудило је претње упућени редакцији Телевизије Н1 и од полиције и тужилаштва затражило хитну истрагу, указујући да је за то дело предвиђена казна од шест месеци до пет година затвора.

Подсећајући на садржај писма, УНС указује на одредбе Кривичног законика којим се таква кривична дела санкционишу. 

Независно удружење новинара Србије (НУНС) и Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) изражавају подршку редакцији Телевизије Н1 поводом најновијих претњи упућених новинарима те медијске куће и њиховим породицама.

И Министарство културе и информисања најоштрије је осудило претње упућене новинарима телевизије Н1 и позвало надлежне државне органе да реагују и да пронађу лица која би на тај начин да "деле правду".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије