Преврнуо се аутобус код Лесковца – троје погинуло, више од 30 повређених

Три особе погинуле код Печењевца, када је македонски аутобус, који се кретао из Скопља ка Београду, слетео са ауто-пута и преврнуо се.

Аутобус у којем је било 35 особа кренуо је синоћ око 20 часова из Прилепа у Беч, сазнаје РТС.

До несреће је дошло око 1.45, на ауто-путу у близини искључења за Лесковац, саопштио је МУП.

Први су у помоћ прискочили радници "Србија пута", који су успели да подигну аутобус. На лицу места погинуле су три особе, док су 32 повређене. У помоћ унесрећенима прискочили су и ватрогасци, осам екипа Хитне помоћи из Лесковца и Ниша, као и грађани који су се ту задесили.

Четворо најтежих пацијената збринуто је у Клиничком центру у Нишу, у лесковачкој Општој болници 28 од којих је на одељењима хирургије и ортопедије укупно шест путника, а на даљу дијагностику у Ниш послато је још троје.

"Још један пацијент са боловима у стомаку је пребачен на праћење, смештен је на интензивну негу хирургије, њихово стање је стабилно", каже Небојша Димитријевић, директор Опште болнице Лесковац.

Помоћник директора КЦ Ниш Александар Нагорни наводи да је код свих повређених у питању поли траума и да нико од њих у овом тренутку није животно угрожен.

Реакцијом лекара у Лесковцу и Нишу задовољни су у надлежном министарству.

Државни секретар Министарства здравља Ференц Вицко сматра да је рекција била правовремена, успешна и да ће се пацијенти на задовољство свих брзо опоравити.

Лесковац обезбеђује превоз за Македонију

На кућно лечење ће бити пуштено 14 пацијената, кажу у лесковачкој болници где ће пацијенти остати док не стигне превоз за Македонију који обезбеђује општина Лесковац.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић каже да ће локална власт путницима из аутобуса обезбедити смештај и храну до оног тренутка док им њихови рођаци не обезбеде превоз до Македоније.

Путници су за РТС рекли да је већина њих спавала у тренутку када је аутомобил слетео са пута и да нису били свесни шта се догодило. 

Увиђај је обављен, али још није саопштено зашто је дошло до несреће.

Узрок ове тешке несреће у којој је нажалост троје људи изгубило живот највероватније су и изузетно лоши временски услови и снег који је вејао после ледене кише.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 16. дец 2018, 16:21) - Stojka [нерегистровани]

Drzite se

Citam i placem drzete se moji makedonci ke bide se dobro a posebno socustvo do semejstvata na zaginatite....

(недеља, 16. дец 2018, 13:14) - Zabrinut [нерегистровани]

Tuga.

Saucesce Porodicama Poginulih I Brz Oporavak Povredjenima. Svim ljudima zelim da voze polako i budu Bezbedni. Nezaboravite neko vas voli . Cuvajte se.

(недеља, 16. дец 2018, 12:01) - anonymous [нерегистровани]

Tragedija!

Golemo sočustvo do familije poginulih, ostalima brzi oporavak!

(недеља, 16. дец 2018, 09:30) - anonymous [нерегистровани]

Tuzno

Uvek je ta deonica puta bila najgora leskovac predajane grdelicka klisura, saučešće porodicama, i brzi i zdravi oporavak ostalima,pozz Surdulica