Заплењено 36 тона меса без доказа о пореклу, петоро ухапшених

Јагодинска полиција запленила око 36 тона меса и месних прерађевина без доказа о пореклу и ухапсила пет особа осумњичених да су као чланови организоване криминалне групе учествовали у тој набавци, саопштио је МУП.

Ухапшени су С. П. (1972), одговорно лице предузећа "Павловић" са подручја Ћуприје, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, и М. Д. (1984), одговорно лице предузећа "АМ Трготранс 08" из Ужица, осумњиченог за злоупотребу положаја одговорног лица у саизвршилаштву.

Полиција је ухапсила и Д. Г. (1980) из Ћуприје, М. М. (1981) из Параћина и М. С. (1987) из Рашке, осумњичене да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица помагањем.

Кривичном пријавом обухваћене су још две особе, од којих се једна већ налази у притвору, а за другом полиција трага.

Постоје основи сумње да је С. П. са М. Д. набавио месо и месне прерађевине без доказа о пореклу, ради даље продаје купцима за готов новац.

Како се сумња, набављено месо је са АП Косово и Метохија више пута допремано до предузећа "АМ Трготранс 08", где је припремано за даљу продају.

Д. Г., М. М. и М. С. су, како се сумња, обезбеђивали несметан транспорт меса до предузећа "Павловић" тако што су возачу, за којим полиција интензивно трага, јављали о кретању полиције на путу од Ужица до Ћуприје.

Полиција је у хладњачи предузећа "Павловић" пронашла око 31,4 тоне меса, а у хладњачи предузећа "АМ Трготранс 08" око 4,5 тона, чија се укупна вредност процењује на око 12,6 милиона динара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи