Хапшења због примања и давања мита

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле, ухапсили су полицијску службеницу и запослену у Секретаријату за Управу града Београда, осумњичене да су злоупотребивши службени положај омогућиле страним држављанима упис у књигу држављана Републике Србије, иако неки од њих нису испуњавали законом предвиђене услове.

Хапшење је спроведено по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, због постојања основа сумње да су осумњичене починиле кривична дела злоупотреба службеног положаја и примање мита, саопштио је МУП.

Ухапшене су полицијска службеница Управе за управне послове Г. Р. (1970) и службеница Секретаријата за Управу града Београда, Одељења за лична стања грађана, вођење матичних књига и изборна права – Стари град А. П. (1967) (у ранијем саопштењу МУП-а било је грешком наведено да је ухапшена А. П. службеница матичних евиденција општине Стари град).

Полиција је ухапсила и двоје грађана Љ. Н. (1952) и М. З. (1962), због постојања основа сумње да су починили кривично дело давање мита.

Сумња се да су Г. Р. и А. П., у дужем временском периоду од осумњичених грађана примале поклоне, као и новац у износу од 100 до 500 евра како би страним држављанима омогућиле упис у књигу држављана Републике Србије и доношење решења по убрзаном поступку, иако нека од тих лица нису испуњавала законом предвиђене услове за пријем у држављанство.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.

број коментара 0 Пошаљи коментар