Спутњик: Наоружани Албанци приведени код Лапљег Села; КПС демантује

Косовска полиција је у једној кафани у грачаничком селу Ливађе, већински настањеном Србима, од шесторице Албанаца одузела два пиштоља, муницију и два ножа, пренео је "Спутњик". Међутим, косовска полиција тврди да није било хапшења.

Спутњик наводи да је косовска полицијска служба саопштила да су код осумњичених, поред оружја, пронађене и две металне шипке.

Осумњичени Албанци су, пише Спутњик, после саслушања код надлежног тужиоца пуштени на слободу и против њих ће бити покренута редовна процедура.

Међутим, приштински Експрес преноси да је вест о хапшењу шесторице Албанаца лажна, као и да није било никаквог одузимања оружја.

Косовска полиција је за тај лист навела да је ситуација стабилна и да ниједан пиштољ није одузет.

Према информацији обављеном на сајту РТК, полиција објашњава да је само зауставила цивилно возило које је спречавало кретање делегације Србије.

Према саопштењу полиције, око 13.05 минута, полицијско возило које се налазило на челу пратње делегације Србије, која се кретала ка Грачаници, на излазу са ауто-пута код Ветрерника, зауставило је цивилно возило које је спречавало пролаз званичним колима.

"Возач аутомобила је приведен, док је делегација наставила по агенди без инцидената. Не ради се о проналажењу наоружања. Треба додати да се не ради о пратњи председника Србије, пошто је он у исто време био у Митровици", наводи се у саопштењу полиције. 

Село Ливађе граничи се са Лапљим Селом, у којем поподне борави председник Србије Александар Вучић у оквиру посете Косову и Метохији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара