Истрага убиства Ивановића, МУП Србије поновио захтеве Еулексу и Унмику

Косовска полиција почела је другу фазу истраге о убиству једног од лидера Срба са севера Косова, Оливера Ивановића, рекао је званичник полиције Бесим Хоти. Косовска полиција преузела снимке са сигурносних камера које се налазе на кући испред које је убијен Ивановић. Директор полиције РС Владимир Ребић у разговору са представницима Еулекса инсистира на хитном укључивању државних органа Србије у истрагу.

21.15 – Министарство унутрашњих послова вечерас је поново упутило захтеве Еулексу и мисији Унмика на Косову и Метохији за укључивање наших државних органа у истрагу убиства Оливера Ивановића. 

19.35 – Брат Оливера Ивановића Мирослав рекао је да је очигледно да су убиство починили професионалци. Навео је да је Ивановић погођен са шест метака у леђа и да су хици били концентрисани.  

17.00 – Министар одбране Србије Александар Вулин каже да Београд не моли никога да учествује у истрази већ захтева да се српским органима доставе сви подаци да би се сазнало ко је убио Ивановића.

14.10 – Регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић каже да су током увиђаја пронађени одређени докази, трагови, да је скинут видео-надзор и сав материјал однет у Приштину.

13.45 – Косовска полиција саопштава да је дошла до неких нових информација о убиству Ивановића, након разговора са неколико сведока, прегледа снимака сигурносних камера и информација добијених путем заштићене комуникације, поверљивих телефонских разговора, мејлова и записа са друштвених мрежа.

11.50 – Директор полиције Владимир Ребић разговарао је са представницима Еулекса и инсистирао на хитном укључивању наших државних органа у истрагу, саопштава МУП.

Заменик директора косовске полиције за Северну Косовску Митровицу Бесим Хоти рекао је приштинским медијима да је истрага убиства Оливера Ивановића "ушла у другу фазу", односно да су стручњаци из различитих области почели да анализирају материјал који је пронађен на месту злочина.

Регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић рекао је да су истражитељи ИТ секције преузели снимке који би могли да користе у истрази поводом убиства Ивановића.

"Током увиђаја пронађени су одређени докази, трагови, скинут је видео надзор и сав материјал је однет у Приштину ради даље обраде", рекао је Бојић за РТС.

Бојић није могао да прецизира шта се тачно налази на снимцима.

Навео је да је у досадашњој истрази идентификован власник запаљеног аутомобила типа "опел астра", али да о детаљима не може да говори.

На кући у којој је седиште Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" у Северној Митровици, испред које је убијен Оливер Ивановић, налазе се сигурносне камере.

Косовска полиција je у међувремену саопштила да је дошла до неких нових информација након разговора са неколико сведока, снимака сигурносних камера и информација добијених путем заштићене комуникације, поверљивих телефонских разговора, мејлова и записа са друштвених мрежа.

Саопштено је да се све активности које се обављају у оквиру косовске полиције, координирају и спроводе под надлежношћу Основног тужилаштва у Митровици.

Такође, паралелно са истражним радњама косовске полиције предузете су и одређене мере на повећању степена безбедности, укључујући повећано присуство припадника полиције на неколико локација које су идентификоване као осетљиве како би се спречио било какав инцидент.

Према досадашњим подацима из истраге и са обдукције тела Оливера Ивановића, познато је да је погођен са шест метака, а да су хици испаљени из возила у покрету.

У међувремену, Министарство унутрашњих послова Србије је поново упутило захтеве Еулексу и мисији Унмика на Косову и Метохији за укључивање наших државних органа у истрагу убиства Оливера Ивановића.

"Директор полиције Владимир Ребић и Национални централни биро Интерпола у Београду, који је део Министарства, упутили су поновљене захтеве Еулексу и Унмику у којима се инсистира на укључивању МУП-а Србије у истрагу, а у циљу проналска извршилаца овог тешког кривичног дела. У захтевима се тражи што хитнији одговор о начинима укључивања српске полиције у ову истрагу, као и информације о свим мерама и радњама које су до сада предузете", речено је Танјугу у МУП-у.

Министарство унутрашњих послова подсећа да су Еулексу и Унмику још јуче упућени захтеви поводом укључивања у истрагу, а да су током дана званично објављени сви документи које су државни органи Србије упутили Еулексу и УНМИК-у.

Грађани Косовске Митровице испратили су данас посмртне остатке Оливера Ивановића до излаза из града, одакле је поворка под пратњом полиције кренула за Београд. Сахрана ће бити сутра у 12.30 на Новом гробљу у Београду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се