Ухапшено 56 особа због корупције

Припадници Министарства унутрашњих послова су претходних дана, у више одвојених акција на сузбијању финансијског криминала и корупције, које су посебно везане за злоупотребе службених положаја у државним органима, ухапсили 56 особа због постојања основа сумње да су у периоду од 2008. године до данас починили више коруптивних кривичних дела.

У акцијама које су, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, спроведене на територији Београда, Новог Сада, Панчева, Смедерева, Зајечара, Крагујевца, Краљева, Крушевца, Прокупља, Пирота и Новог Пазара ухапшени су осумњичени који су коруптивним кривичним делима оштетили буџет Републике Србије, буџете локалних самоуправа и друга привредна и физичка лица за више од 8,4 милиона евра, наведено је у саопштењу МУП-а.

Овде можете погледати саопштење МУП-а о акцијама хапшења 

Такође, у акцији усмерној на сузбијање сиве економије заплењено је 31.627 боксова цигарета различитих марки без акцизних маркица, вредности око 50 милиона динара.

Међу ухапшенима су и бивше одговорно лице Аеродрома "Никола Тесла", четири полицијска службеника, бивши стечајни управник предузећа "Застава Ковачница у стечају", као и запослени у предузећима "Железнице Србије", "Поштанска штедионица" – експозитура Вршац, у Банци "Интеза" – експозитура Панчево и "Југобанци – ЈУ банци" АД Косовска Митровица, као и власници и одговорна лица у привредним друштвима.

У склопу акције због постојања основа сумње да су починили корупитивна кривична дела, кривичне пријаве у редовном поступку поднете су против 40 особа.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 04. дец 2017, 21:02) - anonymous dupli [нерегистровани]

sudovi spavaju

strasno kako ljudi komentarisu a nemaju pojma kako funkcionise pravosudje. sudovi mogu oduyeti imovinu i osuditi kriminalce samo ako tuzilastvo optuzi i pruzi dokaze. obicno to rade stihijski zbog medijske hajke i pritisaka a dokaza nigde. zato ne cudi toliki broj oslobadjajucih presuda. jedno je uhapsiti nekog a drugo dokazati da je kriminalac. Tu nastaje problem o kojem se u novinama ne moze nista procitati.

(понедељак, 04. дец 2017, 17:30) - anonymous [нерегистровани]

Policija radi svoj posao

A sudovi spavaju. Me moze se iskoreniti kriminal bez ostrih kazni i oduzimanje svega sto je steceno pljackom.