Ухапшено 56 особа због корупције

Припадници Министарства унутрашњих послова су претходних дана, у више одвојених акција на сузбијању финансијског криминала и корупције, које су посебно везане за злоупотребе службених положаја у државним органима, ухапсили 56 особа због постојања основа сумње да су у периоду од 2008. године до данас починили више коруптивних кривичних дела.

У акцијама које су, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, спроведене на територији Београда, Новог Сада, Панчева, Смедерева, Зајечара, Крагујевца, Краљева, Крушевца, Прокупља, Пирота и Новог Пазара ухапшени су осумњичени који су коруптивним кривичним делима оштетили буџет Републике Србије, буџете локалних самоуправа и друга привредна и физичка лица за више од 8,4 милиона евра, наведено је у саопштењу МУП-а.

Овде можете погледати саопштење МУП-а о акцијама хапшења 

Такође, у акцији усмерној на сузбијање сиве економије заплењено је 31.627 боксова цигарета различитих марки без акцизних маркица, вредности око 50 милиона динара.

Међу ухапшенима су и бивше одговорно лице Аеродрома "Никола Тесла", четири полицијска службеника, бивши стечајни управник предузећа "Застава Ковачница у стечају", као и запослени у предузећима "Железнице Србије", "Поштанска штедионица" – експозитура Вршац, у Банци "Интеза" – експозитура Панчево и "Југобанци – ЈУ банци" АД Косовска Митровица, као и власници и одговорна лица у привредним друштвима.

У склопу акције због постојања основа сумње да су починили корупитивна кривична дела, кривичне пријаве у редовном поступку поднете су против 40 особа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво