Притвор мушкарцу који је покушао да омета Прајд

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана Сими Реџеповићу који је данас ухапшен због изазивања инцидента током одржавања Параде поноса у Београду.

Сима Реџеповић се терети за кривично дело "припремање дела против уставног уређења и безбедности Србије".

Портпаролка Вишег суда Бојана Станковић прецизирала је за Танјуг да је судија за претходни поступак донео решење којим је одредио притвор до 30 дана према Реџеповићу због постојања особитих околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке, као и због оправдане бојазни да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

"Против наведеног решења, Реџеповић и његов бранилац могу изјавити жалбу Кривичном ванпретресном већу у року од три дана од пријема решења", додала је Станковић.

Поводом овог случаја, полиција и тужилаштво се још нису огласили.

Реџеповић је од раније познат полицији због изазивања инцидената и више кривичних дела преваре и лажног пријављивања, а јавности је познат да се на скуповима појављује у униформи и обележјима Јединице за специјалне операције.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 17. сеп 2017, 18:24) - anonymous [нерегистровани]

Demokratija

Sva sreca da je u Srbiji demokratija vec "uhvatila" korene. Inace, stekao sam utisak da je za ovo delo mogao biti obesen.