Приштина, брутално претучена новинарка и политичарка Арбана Џара

Бивша главна и одговрона уредница листа "Зери" и од скоро члан Демократске партије Косова Арбана Џара брутално је претучена ноћас у Приштини, потврдила је косовска полиција.

Арбана Џара је претучена на једном паркингу. Непознате особе су јој нанеле тешке телесне повреде, због којих је пребачена у Клиничкоболнички центар у Приштини.

Након детаљног прегледа и пружене помоћи, Џара је пуштена на кућно лечење.

Напад су осудили новинари и политичари на Косову, затраживши од органа реда да починиоци што пре буду откривени..

Одлазећи премијер Иса Мустафа, напад је назвао ниским и срамним чином. 

Косовски председник Хашим Тачи, поручио је да је напад на Арбану и њену породицу напад на демократске принципе и вредности.

"Шокиран сам и тужан због напада на Арбану Џару. Употреба насиља је потпуно неприхватљива и за сваку је осуду", поручио је Тачи.

Председника АБК, Рамуш Харадинај рекао је да је напад на Џару недопустив и против је логике и  албанске традиције.

Посланик покрета "Самоопредељење" Фисник Исмаили осудио је насиље над Џаром, наглашавајучхи да се ради о нападу над женом.

Напад на новинарку осудио је и шеф Мисије УН на Косову Захир Танин, поручивши да би починиоце напада требало "суочити са пуном снагом закона". 

Реаговали су и албански новинари у Приштини, истичући да је напад на Арбану Џару, напад на све њих и на новинарску професију.

Арбана Џара је и пре но што је ове недеље постала члан ДПК добијала претеће поруке, које су непознате особе исписивале и на зидове њене куће у Приштини.

Док је обављала дужност главног уредника листа Зери жестоко је критиковала власт на Косову, због корупције и других негативних процеса. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије