Завршница суђења Прелићу 25. маја

Виши суд у Београду заказао је за 25. мај завршне речи на поновљеном суђењу навијачу Партизана Ђорђу Прелићу који се терети за убиство француског навијача Бриса Татона у центру Београда 2009. године, пошто је данас окончан доказни поступак.

Након што тужилаштво, браниоци и Прелић дају своја завршна излагања у мају, суд ће заказати изрицање првостепене пресуде.

Прелић је у одсуству већ осуђен на 15 година затвора – максималну казну за убиство.

Суд сада може да потврди ту пресуду и остави је на снази или да изрекне потпуно нову одлуку.

На данашњем суђењу одбрана је одустала од саслушања сведока Слободана Ченића.

Татон је претучен у масовној тучи навијача Партизана и француског Тулуза на Обилићевом венцу 17. септембра 2009. године непосредно пред утакмицу Партизан - Тулуз, коју је дошао да гледа.

Прелић је у јуну 2014. године изручен Србији из Шпаније након вишегодишњег бекства, па му је због правоснажне пресуде којом је осуђен у одсуству на 15 година затвора, одобрено понављање суђења. 

Он је на почетку овог поступка негирао било какву везу са смрћу Татона, тврдећи да није учествао у тучи.

Виши суд је почетком 2011. године Прелића првостепено осудио на 35 година затвора, али је та пресуда преиначена одлуком Апелационог суда и казна му је смањена на 15 година затвота.

У нередима на Обилићевом венцу у Београду непосредно пред почетак фудбалске утакмице београдског Партизана и француског Тулуза група хулигана је 17. септембра 2009. године претукла Татона, који је од задобијених повреда умро 29. септембра у Клиничком центру.

У процесу за убиство Татона неки од осуђених су већ одлужили казне.

Суђење због овог кривичног дела понавља се и Дејану Пузигаћи који је у понедељак негирао кривицу.

Он је ухапшен након вишегодиасњег бекства у Атини а потом изручен Србији.

број коментара 0 Пошаљи коментар