Воз ударио аутобус код Малог Зворника, 24 повређена

Више од 20 особа је повређено када је теретни воз ударио аутобус на пружном прелазу у селу Брасини код Малог Зворника, сазнаје РТС. Око 15 часова воз је померен са пружног прелаза.

До несреће је дошло око 12 часова, а теретни воз је ударио у аутобус "Ластра Лазаревац" који је саобраћао на линији Љубовија-Београд на пружном прелазу Батар поље.

Погинулих нема, а повређене су 24 особе, јавља дописник РТС-а.

На терену су биле ватрогасне екипе и екипе хитне помоћи. У првом збрињавању, 14 особа прву помоћ добило је у Дому здравља у Малом Зворнику, а 10 у Великом Зворнику јер због загушења саобраћаја хитна помоћ из Лознице није могла да дође на место несреће. Сви повређени су сада збринути у Ургентном центру и Општој болници у Лозници. Нема животно угрожених.

"Била сам са децом и са свима који су путовали из Београда до Љубовије, у тренутку нисмо знали шта се дешава. Стакло је почело да се ломи и онда сам погледала да видим да ли је најмлађи син добро, он је полетео између седишта па је проклизао кроз аутобус, али нема озбиљних повреда", рекла је путница из Београда.

У лозничком Ургентном центру кажу да су примили две особе од којих је једна теже повређена и налази се на одељењу ортопедије.

"Задобила сам повреде носа и руку и можда мало главе, угрувала сам се. Не знам како је дошло до несреће, једноставно били смо у аутобусу, видели смо воз, возач ваљда није на време приметио", објаснила је Миланка Јовановић из Радаља. 

"Петнаест пацијената је тренутно на опсервацији и у Ургентном и у хирушкој амбуланти. Један пацијент је са тежим телесним повредама, она је на одељењу ортопедије, тренутно је оперативни захват у току, ради се о прелому надлактице, ван животне опасности је. Сви остали пацијенти, међу њима и троје деце, збринути су у хирушкој амбуланти, ради се о лакшим телесним повредама", истакла је портпаролка Опште болнице у Лозници Драгана Васиљевић.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре саопштило је да је у судару повређено између 10 и 15 особа.

Инфраструктура Железница Србије је саопштила да је, према првим информацијама, машиновођа воза поступао по свим саобраћајним прописима.

"Према првим информацијама, машиновођа је поступио према свим саобраћајним прописима, по којима се приступа путном прелазу", наводи се у саопштењу, преноси Бета

Према подацима "Србија карга", до судара је дошло у 12.01 сати када је воз 48451 из "Железница Републике Српске" идући ка Брасини ударио у аутобус.

Саобраћај који је био у прекиду сада је нормализован, а детаљи ће се знати, након завршене истраге, наводи се у саопштењу "Инфраструктуре железнице Србије".

Пружни прелаз на којем се догодила несрећа нема рампу, већ је обезбеђен само саобраћајним знацима.

На том пружном прелазу било је саобраћајних незгода и протеклих година. У просеку, сваког дана туда прођу четири теретна воза.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво