Нови Сад, једна особа повређена у пуцњави испред основне школе

Новосађанин Н. У. (37) повређен је око 12.30 часова у пуцњави код Основне школе "Ђура Даничић" у Улици Душана Васиљева у Новом Саду. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић затражио је да се под хитно открију и ухапсе учесници у пуцњави.

"Повређени је задобио две прострелне ране руке из ватреног оружја", кажу у полицији.

Повређени мушкарац је био у белом џипу, а у покушају да побегне је ударио у школски зид.

Пуцњава се догодила у време када су ученици прве смене излазили из школе.

У Хитној помоћи кажу да је та служба добила позив и да је екипа изашла на терен, али да је повређени већ био превезен приватним аутомобилом у Ургентни центар КЦ Војводине.

У Клиничком центру Војводине је Танјугу речено да је Н. У. из Новог Сада примљен у Ургентни центар са тешким телесним повредама.

"Стање пацијента је стабилно и задржан је на даљем лечењу у клиничком центру", речено је Танјугу у тој установи.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић затражио је од припадника Полицијске управе у Новом Саду да под хитно открију и ухапсе учеснике у пуцњави.

Вучевић је оценио да је то случај без преседана и изјавио је да је ужаснут чињеницом да су се, како је навео, неки вандали дрзнули да пуцају усред дана испред школе, док из ње излазе ђаци.

"Срећом, нема трагичних жртава. Не занима ме да ли је у питању био мафијашки обрачун или нешто друго, једино што ме занима јесте да починиоци буду што пре приведени правди и да ниједно дете више у Новом Саду не плаче и нема трауме због рафалне паљбе којој је било сведок", нагласио је Вучевић.

Истиче да ће Град Нови Сад и даље преузимати све мере у оквиру својих надлежности, како би обезбедио безбедно одрастање и живот свим својим суграђанима.

"Од полиције очекујем брзу и ефикасну акцију поводом данашње пуцњаве", напоменуо је градоначелник Новог Сада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара