Прелићу одложено суђење због недоласка сведока

Суђење Ђорђу Прелићу, који се терети за учешће у нередима у којима је на смрт претучен Француз Брис Татон 2009. године у центру Београда, поново је одложено у Вишем суду у Београду због изостанка свих пет позваних сведока.

Наставак суђења је заказан за 2. новембар, а биће одржано у судници Централног затвора у Београду зато што у Вишем суду тог дана нема више слободних судница.

Татон је претучен у масовној тучи навијача Партизана и француског Тулуза на Обилићевом венцу 17. септембра 2009. године непосредно пред утакмицу Партизан-Тулуз, коју је дошао да гледа.

Прелић је у јуну 2014. године изручен Србији из Шпаније након вишегодишњег бекства, па је због пресуде од 15 година затвора у његовом одсуству, одобрено понављање суђења само у односу на њега.

На почетку овог поступка негирао је било какву везу са смрћу Татона, тврдећи да није учествао у тучи.

За сада се суђење поновља само у односу на Прелића, мада у наредном периоду може да се очекује да се суђење понови и за Дејана Пузигаћу чији су браниоци поднели предлог за понављање кривичног поступка, јер је као Прелић због бекства осуђен у одсуству на 14 година затвора.

Виши суд је почетком 2011. године Прелића првостепено осудио на 35 година затвора, али је та пресуда преиначена одлуком Апелационог суда и казна му је смањена на 15 година затвора.

У процесу за убиство Татона неки од осуђених су већ одслужили казне.

број коментара 0 Пошаљи коментар