Осумњиченом за шпијунажу три године затвора

Виши суд у Београду потврдио је нагодбу између Чеде Чоловића и Тужилаштва и осудио га на казну затвора од три године на основу споразума према којем је Чоловић признао да је шпијунирао у корист Хрватске. Истом одлуком Суд је Чоловићу продужио притвор који му је одређен у недељу, саопштено је из суда.

Судија за претходни поступак донео је пресуду којом је, како је прецизирано, прихватио споразум о признању кривичног дела закљученог још у недељу, 4. септембра, између Вишег јавног тужилашšтва у Београду и окривљеног Чоловића.

Том пресудом Чоловић је оглашен кривим због извршења кривичног дела шпијунажа и осуђен на казну затвора у трајању од три године.

Решењем судије, Чоловићу је продужен притвор, који по том решењу може трајати до његовог упућивања у затвор, а најдуже док не истекне време трајања казне изречене у пресуди, наводи се у саопштењу суда. 

Тужилаштво је у недељу након саслушања саопштило да је покренуло истрагу против Чоловића и предложило да му се одреди притвор.

Након хапшења, које су извели оперативци БИА, тужилаштво је саопштило да је реч о лицу које има држављанство и Србије и Хрватске, који је до 1990. године живео и радио у Републици Хрватској, након чега му је место пребивалишта било у Републици Србији.

Медији су пренели да је Чоловић ухапшен у околини Београда док се спремао да побегне у Хрватску, пошто му је јављено да је откривен.

Родом је из села Тепљуха код Дрниша, а пребивалиште му је у Београду. У Србију је дошао као избеглица у августу 1995. године у време хрватске војно-полицијске операције "Олуја".

број коментара 9 Пошаљи коментар
(уторак, 06. сеп 2016, 21:24) - anonymous [нерегистровани]

neznanje

Morate gospodo da znate sta znaci nagodba ,,da se nije nagodio nebi priznao nebi rekao sve sto zna ovako sve reko sto je naravno u interesu drzave dobio 3 god i to je to

(уторак, 06. сеп 2016, 17:56) - anonymous [нерегистровани]

Spijunaza

Nadam se da se ovoj drzavi isplatila nagodba.

(уторак, 06. сеп 2016, 17:19) - anonymous [нерегистровани]

Mislim

Smejem se i nemogu da se zaustavim pa kad me neko pita sto se smejem, kazem, il' sam ja lud il' oni. Sigurno je, neko nije pametan. U interesu "bratstva i jedinstva" samo tri godine. Cestitam!

(уторак, 06. сеп 2016, 15:36) - anonymous [нерегистровани]

Da nije smesno bilo bi zalosno !

Efikasno pravosudje nema sta...

(уторак, 06. сеп 2016, 15:30) - Срб [нерегистровани]

Какав је то трули договор?

Зар само 3 године за издају и шпијунирање против своје земље? Треба га оштро казнити на максималну казну од 15 година, све друго је смешно и жалосно!

(уторак, 06. сеп 2016, 13:59) - anonymous peka [нерегистровани]

brzina

neverovatno - otkriven- uhapsen i posle dva dana osudjen - to se nija desilo ni u jednoj zemlji samo kod nas - kako pravosudje radi brzo a za druge slucajeve-kriminala pljacke lopovluka politicare i vojna lica koji su odavali tajne drugima njima se ne sudi ili je sudjenje u toko - koje se nece zavrsiti nikada - ipak ovo sve smrdi na Cvorovice

(уторак, 06. сеп 2016, 13:53) - anonymous [нерегистровани]

bas jadno...

Posto sam iz hrvatske i znam sta su nama Srbima radili do dana danasnjeg nikako nerazumijem da netko od nasih Srba moze jos da radi za njih i spijunira. ...uzas.......
i sam izbjegao .....

(уторак, 06. сеп 2016, 13:47) - anonymous [нерегистровани]

nece Hrvati puno da se zalazu za njega....

On im dodje kao ono. ..ma nema veze. ....zivjela sam i odrastla tamo pa znam kako reagiraju. ....

(уторак, 06. сеп 2016, 13:12) - anonymous [нерегистровани]

Laik

A sta je tacno priznao?