Случај Татон, одложено суђење Ђорђу Прелићу за 6. октобар

Суђење Ђорђу Прелићу који се терети за учешће у нередима у којима на смрт претучен Француз Брис Татон 2009. године у центру Београда одложено је у Вишем суду у Београду за 6. октобар.

У Вишем суду који је у августу пресељен из Палате правде у зграду праосудних органа у Катанићевој улици суђења ће почети да се одржавају од 12. септембра, саопштено је недавно из тог суда.

Татон је претучен у масовној тучи навијача Партизана и француског Тулуза на Обилићевом венцу 17. септембра 2009. године непосредно пред утакмицу Партизан - Тулуз, коју је дошао да гледа.

Прелић је у јуну 2014. године изручен Србији из Шпаније након вишегодишњег бекства, па му је због пресуде од 15 година затвора у његовом одсуству, одобрено понављање суђења само у односу на њега.

Он је на почетку овог поступка негирао било какву везу са смрћу Татона, тврдећи да није учествао у тучи.

Суђење се, за сад, поновља само у односу на Прелића, мада у наредном периоду може да се очекује да се суђење понови и за Дејана Пузигаћу - последњег оптуженог који је био у бекству, а ухапшен је средином септембра 2015. године у Атини и чека одлуку грчких власти о изручењу Србији.

Прелића је Виши суд почетком 2011. године првостепено осудио на 35 година затвора, али је та пресуда преиначена одлуком Апелационог суда и казна му је смањена на 15 година затвота.

У нередима на Обилићевом венцу у Београду непосредно пред почетак фудбалске утакмице београдског Партизана и француског Тулуза група хилигана је 17. септембра 2009. године претукла Татона, који је од задобијених повреда умро 29. септембра у Клиничком центру.

У процесу за убиство Татона неки од осуђених су већ одслужили казне. Дејан Пузигаћа је правоснажно осуђен на 14 година затвора.

број коментара 0 Пошаљи коментар