Отказано суђење Ђорђу Прелићу, разлог није познат

Наставак поновљеног суђења једном од вођа навијача "Партизана" Ђорђу Прелићу који је био заказан за данас померен је за уторак, речено је новинарима у Палати правде. Разлог отказивања није познат, али нема везе ни са окривљеним нити са позваним сведоцима.

Прелићу се поново суди јер је током бекства у одсуству био осуђен због учеšћа у нередима у којима је у центру Београда у септембру 2009. године на смрт претучен француз Брис Татон.

Очекује се да на сутрашњем суђењу сведоче заšштићени сведоци А1 и А2 који žживе у иностранству, и већ неколико пута су безуспешно позивани, а суд је планирао да испита јошš неколико сведока уколико се одазову позиву.

Прелић је у јуну 2014. године изручен Србији из ŠШпаније након вишšегодишšњег бекства, па му је због пресуде од 15 година затвора у његовом одсуству, одобрено понављање суђења само у односу на њега.

Прелић је на почетку овог поступка негирао било какву везу са смрћу Татона, тврдећи да није учествао у тучи.

Суђење се, за сада, поновља само у односу на Прелића, мада у наредном периоду можžе да се очекује да се суђење понови и за Дејана Пузигаћу – последњег оптужžеног који је био у бекству, а ухапšшен је средином септембра 2015. године у Атини и чека одлуку грчких власти о изручењу Србији.

Вишšи суд је почетком 2011. године Прелића првостепено осудио на 35 година затвора, али је та пресуда преиначена одлуком Апелационог суда и казна му је смањена на 15 година затвора.

У нередима на Обилићевом венцу у Београду непосредно пред почетак фудбалске утакмице београдског Партизана и француског Тулуза група хилигана је 17. септембра 2009. године претукла Татона, који је од задобијених повреда умро 29. септембра у Клиничком центру.

У процесу за убиство Татона неки од осуђених су већ одслужžили казне а Дејан Пузигаћа је правоснаžжно осуђен на 14 година затвора.

број коментара 0 Пошаљи коментар