Правоснажна оптужница против Богићевића, ускоро суђење

Апелациони суд у Београду правоснажно је потврдио оптужницу против власника концерна "Фармаком МБ" Мирослава Богићевића из Шапца и још шесторо окривљених којом се терете за незаконито одобравање и коришћење 42 кредита "Привредне банке Београд АД" Богићевићевој компанији.

Овом одлуком оптужница је ступила на правну снагу, па би сада Специјални суд требало да закаже почетак суђења.

Портпарол Апелационог суда Мирјана Пиљић рекла је да је тај суд одбио жалбе одбране и потврдио решење првостепеног суда којим је потврђена оптужница.

У образложењу Апелационог суда се поред осталог наводи да је првостепени суд у свом решењу навео разлоге о одлучним чињеницама које се односе на конкретне доказе, на основу којих је извео закључак о постојању оправдане сумње да су окрвиљени и то сваки понаособ извршили кривично дело које им је стављен на терет.

"Али тиме, насупрот жалбеним наводима, по ставу овог суда, није унапред утицао на решавање оних питања која ће бити предмет расправљања на главном претресу", наводи се у образложењу одлуке Апелационог суда, рекла је Пиљић.

Оптуžжницом Туžжилашšтва за организовани криминал осим Богићевића обухваћени су и председник кредитног одбора "Привредне банке Београд" Миодраг Салаи, чланови кредитног одбора те банке Александра Јанковић, Вера Медић и Предраг Тошић, затим заменик члана кредитног одбора Душан Вујадиновић и финансијски директор концерна „"Фармаком МБ" Оливера Ђорђевић.

Оптужницом се терете за извршšење продужžеног кривичног дела злоупотреба положžаја одговорног лица, за које је запрећена казна до 10 година затвора.

Оптуžжница је, како је раније саопштило туžжилашšтво, подигнута због постојања оправдане сумње да су извршšили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица којим је "Фармакому МБ" прибављена противправна имовинска корист у износу од 3.943.733.588,33 динара.

Богићевић је био ухапшен у новембру 2014., а и у притвору је провео шест месеци, после чега је у јуну прошле године пребачен у кућни притвор који му је укинут 6. новембра уз забрану напуштања боравишта, тако да се сада брани са слободе.

број коментара 0 Пошаљи коментар