Запаљена српска кућа у Ораховцу

Kућа Томе Баљошевића, Србина који је киднапован па убијен јула 1998. године, запаљена је, рекли су Танјугу Срби из тог града у Метохији.

Кућа је запаљена док је трајала посета заменика премијера у Влади Косова Бранимира Стојановића Ораховцу, односно за време састанка који је одржан са мештанима Ораховца и Велике Хоче. Пожар су приметиле комшије и позвале ватрогасце.

Дошли су и припадници косовске полиције.

У пожару је изгорела једна соба, пошто су на средини те просторије подметачи запалили гомилу новина.

Кућа Томе Баљошевића се граничи са кућом у којој живи председник Привременог органа општине Ораховац Голуб Кујунџић, па је права срећа што се пожар није раширио и захватио његову кућу.

Кућа Баљошевића је иначе напуштена, а њени власници и укућани су приликом напада Ослободилачке војске Косова на Ораховац јула 1998. године киднаповани – Тома и његов син Саша, супруга Славка, снаха Снежана и једногодишњи унук Нинослав.

Две жене са дететом су ослобођене из логора ОВК после 12 дана, а Тома и Саша су пронађени мртви. Сахрањени су на гробу Лешће у Београду.

У кући не живи нико од 1999. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара