Поново одложено суђење Прелићу за убиство Татона

Пред Вишим судом у Београду по други пут је одложено поновљено суђење навијачу Партизана Ђорђу Прелићу, оптуженом да је учествовао у убиству Бриса Татона.

Суђење је одложено за 31. март јер оштећени Французи нису уредно позвани, а како је најављено, суђење би могло да почне када буду формално позвани путем огласне табле.

Суд је одредио још два термина, а то су 15. и 28. април.

Прелић је у одсуству био осуђен на 15 година затвора, али је након изручења Србији у јуну 2014. године, затражио да му се суђење понови.

Ухапшен је по српској потерници у фебруару 2013. године у близини Барселоне после вишегодишњег скривања, пошто је из Србије побегао одмах по инциденту, и налази се у притвору.

Суђење ће, за сад, бити поновљено само у односу на Прелића, мада у наредном периоду може да се очекује да се суђење понови и за Дејана Пузигаћу - последњег оптуженог који је био у бекству а ухапшен је средином септембра у Атини и чека одлуку грчких власти о изручењу Србији.

На припремном рочишту, Прелић је негирао да је учествовао у догађајима у којима је на смрт претучен француз Брис Татон.

Виши суд је почетком 2011. године Прелића првостепено осудио на 35 година затвора, али је та пресуда преиначена одлуком Апелационог суда и казна му је смањена на 15 година затвота.

У нередима на Обилићевом венцу у Београду непосредно пред почетак фудбалске утакмице београдског Партизана и француског Тулуза група хилигана је 17. септембра 2009. године претукла Татона, који је од задобијених повреда умро 29. септембра у Клиничком центру.

У процесу за убиство Татона неки од осуђених су већ одлужили казне.

Дејан Пузигаћа је правоснажно осуђен на 14 година затвора.

број коментара 0 Пошаљи коментар