Напад на српску кућу на Косову

Два наоружана нападача упала су синоћ у кућу породице Маринковић у селу Клокот код Косовске Витине. У нададу нема повређених, а у току је полицијска истрага о инциденту.

Непознате, маскиране наоружане особе упале су синоћ у кућу породице Маринковић у селу Клокот у општини Витина, саопштила је Косовска полиција. Истрага је у току.

Домаћина Синишу наоружане особе су кундаком ударили у стомак, после чега је он успео да побегне из куће. То је, како се сматра, био разлог зашто су и нападачи истрчали из куће и отишли у непознатом правцу.

Како је рекао домаћин Синиша Маринковић, наоружани нападачи су у кућу упали синоћ око 21 час прислонивши му пушчану цев на груди, после чега је успео некако да измакне нападачима и побегне у дворишту.

Убрзо потом, према његовом сведочењу, побегли су и нападачи, а његова мајка која је била у тренутку напада у кући остала је неповређена.

Маринковић сматра да је пљачка, највероватнији, мотив упада двојице маскираних нападача у његову кућу.

Регионални портпарол Косовске полицијске службе Исмет Хашани изјавио је да је полиција започела истрагу и да ће у њу бити укључена регионална истражна јединица КПС-а из Гњилана.

Хашани је рекао да је полиција из Витине обавила увиђај и узела изјаве од жртава напада и да би ускоро требало очекивати утврђивање мотива за овај напад и откривање починилаца.

У Клокоту живи око хиљаду Срба и педесетак косовских Албанаца.

Од доласка Кфора и УНМИК-а јуна 1999. године, у селу Клокот забележено је на десетине инцидената, а село је у неколико наврата, са околних брда, гађано и из минобацача, па су Американци око тог села распоредили тенкове.

Готово све српске куће које се налазе уз пут Урошевац-Гњилане су миниране још пре неколико година. 

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи