Читај ми!

Француска не тражи изручење Пузигаће

Амбасада Француске у Србији саопштила је да та земља није тражила изручење нити хапшење Дејана Пузигаће, осуђеног за организовање напада у Београду којем је усмрћен француски држављанин Брис Татон.

Према информацијама добијеним од француских правосудних органа, ниједан захтев, нити у форми захтева за екстрадицију нити у форми европског налога за хапшење, није упућен од стране Француске у односу на Дејана Пузигаћу, наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.

Француски правосудни органи су такође указали да ниједан поступак у Француској није покренут за убиство Бриса Татона, закључује се у саопштењу.

Пузигаћа је ухапшен 11. септембра на аеродрому у Атини, према потерници коју је за њим расписала Србија, јер је један од оптужених за организовање напада на француске навијаче на Обилићевом венцу у Београду 17. септембра 2009. године, када је настрадао Брис Татон из Тулуза.

Како је Танјугу у уторак речено у Министарству правде Србије, то министарство покренуће поступак за изручење Пузигаће из Грчке, а захтев за изручење и сву наопходну документацију ће у наредном периоду проследити грчком правосуђу.

Пузигаћа је, због бекства, у одсуству осуђен на 14 годна затвора, а по изручењу ће тражити да му се суђење понови, рекао је његов бранилац Светозар Вујачић.

Према речима адвоката Вујачића, Пузигаћа се у међувремену замонашио и већ четири године је монах у једном руском манастиру на Тајланду.

Када буде изручен Србији биће спроведен на извршење казна од 14 година затвора на коју је осуђен као један од организатора напада, али ће му суд одобрити понављање суђења у складу за законским одредбама, јер је осуђен у одсуству.

Група хилигана је 17. септембра 2009. године на Обилићевом венцу у центру Београда претукла Татона, уочи фудбалске утакмице београдског Партизана и француског Тулуза.

Татон је од задобијених повреда умро 29. септембра у Клиничком центру.

Апелациони суд у Београду је годину дана касније махом преполовио казне осуђенима.

У процесу за убиство Татона, неки од осуђених су већ одслужили казне.

број коментара 0 Пошаљи коментар