Читај ми!

Понавља се суђење Ђорђу Прелићу за убиство Татона

Виши суд у Београду одобрио је понављање суђења навијачу Партизана Ђорђу Прелићу због оптужби да је један од организатора нереда у којима је убијен француски навијач Брис Татон 2009. године у центру Београда, јер је у одсуству осуђен на 15 година затвора.

Прелић је у време суђења био у бекству, а суђење ће бити поновљено само у односу на њега, пренео је Танјуг.

Ђорђе Прелић је у јуну прошле године изручен из Шпаније и потом је упућен на издржавање казне.

У саопштењу Вишег суда се прецизира да је утврђено да су испуњени законски услови за понаљање кривичног поступка.

Прелић је, како се подсећа у саопштењу, 4. јуна 2014. године екстрадиран из Краљевине Шпаније у Србију, након чега је његов бранилац у новембру поднео захтев за понављање поступка.

Ухапшен је 2013. године у фебруару у близини Барселоне по српској потерници, након вишегодишњег скривања, пошто је из Србије побегао одмах по инциденту у центру Београда када су навијачи Партизана напали навијаче који су дошли да бодре фудбалере Тулуза.

Виши суд му је почетком 2011. године изрекао у одсуству пресуду од 35 година као организатору нереда у којима је група хилигана 17. септембра 2009. године на Обилићевом венцу у центру Београда претукла Татона, уочи фудбалске утакмице београдског Партизана и француског Тулуза.

Татон је од задобијених повреда преминуо 29. септембра у Клиничком центру у Београду.

Апелациони суд у Београду је годину дана касније махом преполовио казне осуђенима, па је и Прелићу казна смањена на 15 година затвора.

У процесу за убиство Татона, неки од осуђених су већ одслужили казне, а у бекству је још Дејан Пузигаћа који је осуђен на 14 година затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије