Читај ми!

Џејкобсон: Специјални суд ће скинути црну мрљу

Америчка амбасадорка у Приштини Трејси Џејкобсон је током посете Призрену истакла је да да је што брже формирање специјалног суда важно за добробит Косова и будућност.

"Овај суд ће отклонити црну мрљу која стоји над ОВК и никако се неће бавити славном борбом ОВК'', рекла је Џејкобсон, а преноси јавни сервис РТК.

Овај суд ће функционисати по законима Косова и бавиће се индивидуалним случајевима, а неће бити више од 10 случајева који ће се наћи у овом суду.

Покрет Самоопределење је, како су пренели остали медији у Приштини, најавио протесте против Специјалног суда јер у том покрету сматрају да су они који су постигли компромис за формирање овог суда учинили то да би заштитили себе од тог суда.

Медији преносе да Самоопределење, Алијанса за Будуцност Косова, Иницијатива за Косово и један део посланика ДПК Тачија неће гласати за специјални суд у Скупштини Косова где је потребно да гласа 81 посланик од укупно 120 посланика Скупштине.

Такође посланици ДСК у Скупштини Косова Арменд Земај и Дорунтина Малоку су изјавили да у истрагу о послератним политичким убиствима треба да укључе и "атентате политичких противника које су се десилеи на Косову и после 2000. године", пренели су медији у Приштини.

Професор кривицчног права на Универзитету у Приштини Исмет Салиху је изјавио за Радио Косово да ће овај суд у великој мери у свету покварити ионако лош имиџ Косова, додавши да се онима који ће бити предмет овог суда бити суђено по кривичном закону Југославије од 1998. до 2000. године. 

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво